Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.09.14. 15:37 Szexi Anyu

Az a bizonyos 4. É

Címkék: anya párkapcsolat szexi pihenés gyermeknevelés tracy szexis hogg

Sziasztok!

Tracy Hogg-tól már régóta tudjuk, hogy mi az a 4É. Ennek 4. elemével az ÉN-nel fogunk most egy kicsit foglalkozni.
 
(Aki nem ismeri a könyvet annak kicsit összefoglalnám. Tracy Angliában született, sokág az USA-ben élt. 2004 novemberében elhunyt, szóval csak az emléke él tovább. Ápolónőként sokat foglalkozott gyermekekkel és családjukkal. A 4É egy (általa) gondosan megtervezett napirendet jelent, melyet minden újszülöttnél bevezetett. Ennek elemei az alábbi sorrendben követik egymást: Étkezés, Ébrenlét, Édes Álom, Én. Akit ez bővebben érdekel, az olvassa el a Tracy Hogg & Melinda Bau - Suttogó titkai c. könyvét.)
 
Amikor a ház/lakás elcsendesül akkor jut igazán idő arra, hogy magunkkal, a háztartással és életünk párjával foglalkozzunk. Igaz, ahogy egyre nagyobb a gyermek és reményeink szerint :) egyre önállóbbá válik, (önállóan játszik, eszik...) egyre több időnk jut minden másra.
 
Azonban egyik fő problémánk az, hogy -mi anyukák- amikor tehetnénk sem lazítunk! Először is különféle kifogásokat keresünk. Valaha gondoltatok az alábbi mondatok valamelyikére? Nos, bevallom, én igen! Egyik legjellemzőbb: „Nincs időm”, aztán: „Nem hagyhatom másra a gyermekemet”, és még: „Mi fog történni ha nem vagyok ott?” „Milyen anya vagyok én?!” És még sorolhatnám, igaz-e?! Azt kell mondanom, hogy ezt is, -mint az életben oly sok mindent- a lazítást is meg kell tanulni. Meg kell változtatnunk a szokásainkat! Időnket jobban be kell osztani és igenis, ha arról van szó, segítséget kell kérni! Mozgósítani kell apát/nagymamát/nagypapát, hogy vigyázzon/vigyázzanak a Picire. Ettől még nem leszünk rossz anyák! Nekünk is jár ennyi!
 
Mit tegyünk ennek érdekében?
 
·        Legyen kiegyensúlyozott a táplálkozásunk! Korábban már volt szó a táplálkozásról. Legyen táplálékunk vitamindús és eleven!
 
·        Amikor tehetjük aludjunk! Ha a kicsi még nem alussza át az éjszakát (vagy már átaludta eddig, de most pl. fogzás miatt nem) akkor napközben legalább 1x pihenjünk le, és ha a napunk fárasztó volt, akkor korán bújjunk ágyba. Kérjük meg életünk párját, hogy lazító masszázsolajjal masszírozza meg fáradt hátunkat! ;)
 
·        Mozogjunk! Az első 6 hétben semmiképp ne erőltessük meg magunkat. Később sokat sétáljunk (akár a Picúrral is) és járjunk el tornázni, szaunázni, jógázni!
 
·        Amikor csak lehet kényeztessük magunkat! Járjunk fordászhoz, pedikűröshöz, vegyünk egy jó fürdőt (6 hét után) közben olvassunk, igyunk egy jó teát, használjunk aromaterápiás termékeket, pl.: levendulát, tegyünk fel arcunkra/dekoltázsunkra/hajunkra egy jó pakolást.
 
·        Írjunk napirendet, tervezzünk! Gyermekünknek egy idő után kialakul egy bevált napirendje. Próbáljunk ehhez alkalmazkodni. Pl. már este készítsük elő a másnapi ebédhez valót, készítsük be a mosást, mindig dolgozzunk előre, heti csak 1x járjunk bevásárolni, főzzünk meg 2-3 napra.
 
Párunkról se feledkezzünk meg!
 
·        Szervezzünk minél több közös programot! (legyen az egy egyszerű közös séta, vagy hosszú hétvége)
 
·        Mindig legyünk nyugodtak, figyelmesek, kedvesek, türelmesek a másikkal!
 
·        Küldjünk sms-t, e.mail-t a másik félnek, hogy tudja mennyire szeretjük/fontos számunkra és gondolunk rá!
 
·        Lepjünk meg Párunkat kisebb meglepetésekkel/figyelmességekkel! (csoki, marcipán-szív, egy jó üveg bor, egy jó film, főzzük meg kedvenc ételét, tegyünk sört a hűtőbe mire hazaér)
 
Nem hangzik bonyolultnak, igaz-e? Érdemes megpróbálni! Sok siker hozzá!
 
 
Szexi Anyu
  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr901381323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása