Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.12.09. 14:43 Szexi Anyu

Hallgatni arany!

Címkék: szerelem párkapcsolat

Halihó Mindenkinek!

Egy nagyon fontos párkapcsolati problémáról szeretnék most Nektek ’beszélni’. A kommunikáció egyik nélkülözhetetlen alapeleméről; a hallgatásról. Számos házassági tanácsadással foglalkozó pszichológus szerint (és jómagam véleménye is ez, bár én nem vagyok pszichológus:))) a másik meghallgatásának hiánya napjaink első számú családi betegsége. Ezért gondoltam, h. minimum egy bejegyzés erejéig én is érintem ezt a témát. Lássuk!

 

Hallgatni is tudni kell!

Mikor kedves Nőtársaimmal beszélgetek a párkapcsolati problémáikról, nagyon sokszor találkozom ezzel a problémával. Leggyakoribb bosszúságuk forrása ez, hogy a másik nem figyel rájuk. Van, aki már fel is adta, és egyáltalán nem próbálkozik hatni Férjére. Sajnos, ez a gyengélkedő házasság szomorú és biztos jele. :( Ezért hát, a következő módszereket főleg Férjeknek ajánlanám! :) (bocsi…)

 

1. Maradéktalanul szenteljük figyelmünket a beszélőnek! Azaz vegyük fel a szemkontaktust,  összpontosítsunk, és sugalljuk azt, hogy Kedvesünk szavai és gondolatai fontosak számunkra! Focimeccs nézés, újságolvasás, nézelődés, dúdolgatás közben nem lehet kellően figyelni, és egészen mást sejtetünk viselkedésünkkel.  

2. Fontos a testbeszéd is! Beszélgetés közben üljünk egyenes derékkal, hajoljunk kissé előre. Ezzel is adjuk meg Párunknak a kellő tiszteletet!

3. Ismételjük meg és fogalmazzuk újra a fő pontokat! Ha megpróbáljuk saját szavainkkal visszajelzést adni, azzal érzékeltetjük figyelmünket és elősegítjük a jobb megértést. A probléma szavakba öntése mutatja, h. figyelünk, értjük a másikat és együttérzünk vele.  

A megértő hallgatás, szerető ölelés és segítő kéz hármasa sok esetben megoldja a pillanatnyi problémát.  

 

4. Engedjük, h. a másik befejezze a mondatot! Az az egyik legrosszabb módja a kommunikációnak, h. félbeszakítjuk házastársunkat, v. magunk fejezzük be a mondatait. Figyeljünk! Hallgatni éppolyan fontos, mint beszélni! Gyakran esünk abba a hiába, h. miközben Párunk beszél, saját következő mondatainkon törjük a fejünket, ahelyett, h. meghallgatnánk szavait! Fülünkkel és szemünkkel egyaránt figyeljünk!

5. Fejezzük ki érzéseinket! A hatékony kommunikáció egyik legfontosabb és sokszor leginkább elhanyagolt összetevője érzéseink egyszerű kifejezésre juttatása. Használjuk, a „szerintem”, az „azt hiszem” kifejezéseket, ezek alkalmasak az őszinte, egyéni vélemény közvetítésre. Fontos az is, h. érzelmeinket kordában tartsuk! Soha ne nyilatkozzunk lenézően házastársunk jelleméről és ne túlozzunk! Felejtsük el az olyan kifejezéseket, mint pl.: „soha”, „mindig”, „tilos”.

6. Bánjunk csínján a tanácsok osztogatásával! A figyelmes hallgatás különösen akkor fontos, mikor párunk torkig van, mert semmi sem jött össze. Nem kell, h. mi oldjuk meg a problémáját, (nem ezt várja tőlünk) de egy megértő fül, őszinte érdeklődés, kis aggodalom mindez ötvözve egy kis babusgatással gyógyír lehet egy nehéz nap végén.

7. Meghallgatni annyi, mint szeretni! Azaz elmondani annyi, mint megosztani, de meghallgatni annyi, mint szeretni! Ennyire egyszerű lenne?! Hát nem tudom, de az tény, h. mikor süket fülekre talál valaki, az nagyon bosszantó tud lenni. Azt az érzést keltheti, h. nem vagyunk fontosak a másik fél számára.


Mára ennyi voltam, szép napot Mindenkinek!

Szexi Anyu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr81585872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása