Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.12.09. 14:43 Szexi Anyu

Hallgatni arany!

Címkék: szerelem párkapcsolat

Halihó Mindenkinek!

Egy nagyon fontos párkapcsolati problémáról szeretnék most Nektek ’beszélni’. A kommunikáció egyik nélkülözhetetlen alapeleméről; a hallgatásról. Számos házassági tanácsadással foglalkozó pszichológus szerint (és jómagam véleménye is ez, bár én nem vagyok pszichológus:))) a másik meghallgatásának hiánya napjaink első számú családi betegsége. Ezért gondoltam, h. minimum egy bejegyzés erejéig én is érintem ezt a témát. Lássuk!

 

Hallgatni is tudni kell!

Mikor kedves Nőtársaimmal beszélgetek a párkapcsolati problémáikról, nagyon sokszor találkozom ezzel a problémával. Leggyakoribb bosszúságuk forrása ez, hogy a másik nem figyel rájuk. Van, aki már fel is adta, és egyáltalán nem próbálkozik hatni Férjére. Sajnos, ez a gyengélkedő házasság szomorú és biztos jele. :( Ezért hát, a következő módszereket főleg Férjeknek ajánlanám! :) (bocsi…)

 

1. Maradéktalanul szenteljük figyelmünket a beszélőnek! Azaz vegyük fel a szemkontaktust,  összpontosítsunk, és sugalljuk azt, hogy Kedvesünk szavai és gondolatai fontosak számunkra! Focimeccs nézés, újságolvasás, nézelődés, dúdolgatás közben nem lehet kellően figyelni, és egészen mást sejtetünk viselkedésünkkel.  

2. Fontos a testbeszéd is! Beszélgetés közben üljünk egyenes derékkal, hajoljunk kissé előre. Ezzel is adjuk meg Párunknak a kellő tiszteletet!

3. Ismételjük meg és fogalmazzuk újra a fő pontokat! Ha megpróbáljuk saját szavainkkal visszajelzést adni, azzal érzékeltetjük figyelmünket és elősegítjük a jobb megértést. A probléma szavakba öntése mutatja, h. figyelünk, értjük a másikat és együttérzünk vele.  

A megértő hallgatás, szerető ölelés és segítő kéz hármasa sok esetben megoldja a pillanatnyi problémát.  

 

4. Engedjük, h. a másik befejezze a mondatot! Az az egyik legrosszabb módja a kommunikációnak, h. félbeszakítjuk házastársunkat, v. magunk fejezzük be a mondatait. Figyeljünk! Hallgatni éppolyan fontos, mint beszélni! Gyakran esünk abba a hiába, h. miközben Párunk beszél, saját következő mondatainkon törjük a fejünket, ahelyett, h. meghallgatnánk szavait! Fülünkkel és szemünkkel egyaránt figyeljünk!

5. Fejezzük ki érzéseinket! A hatékony kommunikáció egyik legfontosabb és sokszor leginkább elhanyagolt összetevője érzéseink egyszerű kifejezésre juttatása. Használjuk, a „szerintem”, az „azt hiszem” kifejezéseket, ezek alkalmasak az őszinte, egyéni vélemény közvetítésre. Fontos az is, h. érzelmeinket kordában tartsuk! Soha ne nyilatkozzunk lenézően házastársunk jelleméről és ne túlozzunk! Felejtsük el az olyan kifejezéseket, mint pl.: „soha”, „mindig”, „tilos”.

6. Bánjunk csínján a tanácsok osztogatásával! A figyelmes hallgatás különösen akkor fontos, mikor párunk torkig van, mert semmi sem jött össze. Nem kell, h. mi oldjuk meg a problémáját, (nem ezt várja tőlünk) de egy megértő fül, őszinte érdeklődés, kis aggodalom mindez ötvözve egy kis babusgatással gyógyír lehet egy nehéz nap végén.

7. Meghallgatni annyi, mint szeretni! Azaz elmondani annyi, mint megosztani, de meghallgatni annyi, mint szeretni! Ennyire egyszerű lenne?! Hát nem tudom, de az tény, h. mikor süket fülekre talál valaki, az nagyon bosszantó tud lenni. Azt az érzést keltheti, h. nem vagyunk fontosak a másik fél számára.


Mára ennyi voltam, szép napot Mindenkinek!

Szexi Anyu

 

Szólj hozzá!

2009.12.07. 21:11 Szexi Anyu

A jó házasság titka

Címkék: párkapcsolat házasság

Jó estét Mindenkinek!

A következő témában nagyon sok írás jelent már meg. Ilyen is, olyan is. Én most nem szeretnék belemenni ezek elemzésébe. Néhány alapigazságot, -amiben jómagam is hiszek- szeretnék Veletek megosztani. Várom a hozzászólásokat, h. ki miben látja a jó házasság titkát!

A jó házasság titka

 

Kutatások és személyes megfigyelések tapasztalatai egyaránt azt bizonyítják, h. a tartósan stabil házasság/párkapcsolat határozottan nem a pillanat elragadtatására épül. Az érzelmek, indulatok kiváltotta már-már önkívületi állapot nem mindennapos élmény. Azaz, a lila köd egyszer csak elszáll, és akkor jönnek azok a bizonyos ’unalmas hétköznapok’. Lássuk be, h. ennek bekövetkezése –sajnos- elkerülhetetlen. Azonban, h. házasságunk/tartós párkapcsolatunk ne sérüljön, be kell látnunk, h. ennek kezelése szükséges, és kellő kitartással lehetséges! Ha persze párunk igazán fontos számunkra, és ennek megoldására mindkét fél ugyanúgy törekszik!

 

Jómagam házasság-párti vagyok. Manapság kezd közhellyé válni az a mondat, h. „az csak egy papír”. Akik így vélekednek, nyugodt szívvel megtehetik, hisz’ mindenki azt gondol, amit akar, de én ezzel a felfogással soha nem értettem egyet. Véleményem szerint, a házasság nem csak papír, hanem egy nagyon szoros kötelék 2 ember között, ami sokkal komolyabb kötelék a párkapcsolatnál.

 

Lássuk most egy pár példát, h. mi is kell az igazi boldogsághoz:

 

-Naponta tegyünk „erőfeszítéseket”, olyanokra mint pl.: megbocsátás, megörvendeztetés. Tanuljunk meg megbocsájtani Párunknak! Ne vessük állandóan a szemére, ha már egy lezárt dologról van szó. Lepjünk meg Párunkat apró figyelmességekkel, kedvességekkel!

 

-A tény elfogadása, miszerint nem az a fontos, h. kinek van igaza, hanem az, h. mi a helyes. Beszéljük ki higgadtan, mihamarabb a problémákat és próbáljunk meg megoldást találni rá. Soha ne feküdjünk le haraggal! És ne feledjük, a harag rossz tanácsadó!

 

-Hajlandóság arra, h. lenyeljük a békát! Legyünk képesek megalázkodni Párunk előtt és kérjünk bocsánatot, v. ha minket ért sérelem, akkor ne erőltessük le Párunk torkán azt a békát.

 

-A kézség, h. megpróbáljuk beleélni a másik helyzetébe magunkat, sokat segíthet! Együttes erővel gyógyítsuk be a sebeket a szeretet és a megbocsátás által!

 

A sikeres együttélés megteremtésére fordított minden egyes nap és minden egyes erőfeszítés után megértjük majd, h. a mézeshetek féktelen szenvedélyének, gyönyörének lassankénti lecsillapodása után az igaz szerelem sokkal mélyebb érzését ismerhetjük meg. 

Hát így legyen! Ennyi voltam mára!


Pusszantáááás!

 

Ha kérdésed, észrevételed van katt ide a privát e.mail címre>>>

 

Szexi Anyu

Szólj hozzá!

2009.12.06. 14:49 Szexi Anyu

Szex minden helyiségben

Halihó Mindenkinek!

Bár a cím rendkívül figyelemfelkeltő, mégsem lesz az alábbi bejegyzés ennyire pikáns.:)

Egy Nő és egy Férfi (most ne menjünk bele másfajta felállásba…) szexuális kapcsolatában fölmerülő problémák sokszor nem is magával az aktussal kapcsolatban merülnek fel, mint inkább az elsődleges nemi szervünk működésével kapcsolatosan. Hogy mire célzok?! Arra, hogy maga a szexuális aktus nem a hálószobában kezdődik! És hogy mi is az elsődleges nemi szervünk?! Hát nem más kérem szépen, mint az agy! Ezt fejtegem a következő bejegyzésben.

 

Elsődleges nemi szervünk

Lássunk először is egy rövid összegzést! Az előszoba az a hely, ahol a munkanap kezdetén/végén távoztunkban/érkeztünkben köszöntjük párunkat. Minél inkább törekedjünk arra, h. ez az időszak kellemesen kezdődjön/végződjön! Sokat számít h. hogyan válunk el egymástól, egy rossz veszekedés az egész napunkat megkeserítheti! Egy mosoly, egy forró ölelés, pár kedves szó, mennyivel kellemesebb búcsúzás/fogadtatás lehet, nem igaz? A konyha szintén egy kellemes terep lehet arra, h. a Férfit elkápráztassuk, hisz’ -véleményem szerint- nagyon igaz az a mondás, hogy a Férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út! A közös étkezés, beszélgetés minden párt közelebb hozhat egymáshoz. Sok Férfi még a főzésből is szívesen kiveszi a részét! Hagyjuk, had bontakozhasson ki Ő is. (azt, h. utána a konyha romokban hever, most inkább ne firtassuk..:)) (Bár, legnagyobb sajnálatomra egyre inkább azt tapasztalom, h. kedves Nő társaim nem tudnak és nem is akarnak főzni! Véleményem szerint ez szörnyű!) Na de folytassuk tovább a nappalival. A nappali a lazítás helyszíne lehet. Egy finom bor, egy kis édesség, egy masszázs mindenkit levesz a lábáról. Ha megfelelően használjuk ki a lakás minden pontját, akkor hálószobánk a gyönyör, az izgalom és a szerelem szigetévé változhat!

 

Amit mindenképpen szeretnék kiemelni, mert nagyon-nagyon fontosnak tartom, az a következő:

A szeretet, a meghittség, a kedvesség és a figyelmesség minden kapcsolat legfontosabb összetevője!Mára egyenlőre ennyi voltam. Házi feladat, h. a fenti sorokon Mindenki gondolkozzon el, legalább egy kicsit!

 


Ha privát szeretnél kérdést feltenni, v. hozzászólni, akkor katt ide>>>

 

Szexi Anyu
 

 

 

 

 

 

2 komment

2009.12.06. 13:55 Szexi Anyu

Az elmúlt 5 hónap

Címkék: köszönet

Sziasztok!

Remélem, mindenkihez megérkezett már a Télapó! :) Na de most nem a szakállas öregről:) szeretnék Nektek írni. Inkább arról, h. lassan 5 hónap telt el az első bejegyzésem megírása óta!! Hurrá! :) Túl vagyunk már jó pár témán és bejegyzésen. Ezúton szeretném kifejezni, megköszönni, h. nagyon örülök, h. ilyen sokan látogattjátok a blogomat! Kevesen vannak azok akik (a keresőkifejezésekből és a stasztikákból látom) "eltévednek" és rövid olvasás után el is mennek innen, (pedig lehet h. Ők is találnának 1-2 dolgot amit szívesen elolvasnának). Annak a sok privát levelnek is nagyon örvendek amiben további kérdéseket feszegettek az adott témában, és igyekszem gyorsan válaszolni! :)

Katt ide, ha kérdésed van>>>

Továbbra is várom a hozzászólásokat és a leveleket! További jó hétvégét kívánok Mindenkinek!

Szexi Anyu

Szólj hozzá!

2009.11.27. 22:02 Szexi Anyu

Miért is szeretem az ananászt?

Címkék: gyümölcs egészség ananász

Sziasztok!

Ha már a korábbi bejegyzés a szépségápolásról szólt, akkor egy kicsit maradjunk még ennél a témánál. :) (Bár ebben a cikkben nemcsak a szépség, hanem az egészség is előtérbe kerül.) Egyik nagy kedvencemről szeretnék most Nektek beszélni, ami nem más mint az ananász. Lássunk egy pár okot, h. miért is kedvelem annyira.
 

Miért is szeretjük az ananászt?

Büntetlen élvezet! A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan kevés energiát tartalmaz, ezért nassolásra a nap bármely szakaszában fogyaszthatom. (na nem a cukrozott fajtát!) Emellett rendkívül fontos szerepe van a kiegyensúlyozott étrendben.
 
Csökkenti az éhségérzetet! Az ananászban lévő élelmi rostok az emberi szervezet számára nem emészthető összetevők. Képesek vizet megkötni, megduzzasztani, így érhető el a jóllakottság érzése.
 
Ha rugalmas bőrt szeretnénk! A bőr rugalmasságát adó, és az inak és csontok kialakulásában szerepet játszó kollagén képzéséhez nélkülözhetetlen C-vitamin tartalma magas. (20 dkg ananász fedezi a napi C-vitamin szükséglet felét) És azt már csak mellékesen jegyzem meg, h. a C-vitamin kiváló antioxidáns vegyület. (hozzájárul a káros szabadgyökök semlegesítéséhez, késlelteti az öregedést)
 
Hogy jó legyen a memóriánk! A gyümölcsben lévő B1-vitamin a gerincvelő és az agy közötti idegi jelátvitelért felelős. Bomlását megakadályozzák az ananászban lévő egyéb összetevők, a C-vitamin és a citromsav.
 
A jobb látásért! Az ananász béta-karotin összetevőjénél fogva a szervezet csak a szükségletének megfelelő mennyiségű A-vitamint állítja elő. Érdekes, h. kevés étolaj jelenlétében a béta-karotin jobban felszívódik.
Tipp: fogyasszuk húsokkal v. zöldséggel kombinálva, salátának elkészítve, fűszeres olajos páclével.
 
Az egészséges szívműködésért! Az ananász remek káliumforrás, mely szerepet játszik az idegek és izmok –így a szív izmainak és ingerületképzésének- zavartalan működésében.
 
A jó szénhidrátokért! Kicsit furán hangzik, nem igaz? Pedig vannak jó szénhidrátok is, olyanok, melyek energiát adnak szervezetünknek. Ezek a szőlő- (glukóz), gyümölcs- (fruktóz) és répacukor (szacharóz) tartalmak a mi kis kedves gyümölcsünknek.
Tipp: sportolás v. kimerítő fizikai munka után hamar pótolja az elhasznált energiát.
 
A további hasznos összetevőkért! Az ananász törzsében található bromelin enzim fehérjebontó tulajdonságú, melyet a gyógyszeripar is használ gyulladáscsökkentő hatása végett. Továbbá segíti a zúzódások, rándulások gyorsabb gyógyulását.
Tipp: a fent említett enzim csak a nyers ananászban fordul elő. Aszalás, konzerválás, főzés hatására megsemmisül!
 
A változatos felhasználhatóságáért! Bár kétségtelen, h. nyersen a legjobb, de készíthetünk belőle konzervet, lekvárt, aszalt v. kandírozott gyümölcsöt. Segíti a húsok puhulását. Sertéssel, báránnyal, szárnyassal, hallal remekül kombinálható. Gyümölcssaláták, gyümölcslevelek, alkoholos italok, jégkrémek finom alapanyaga lehet, de akár nyársra is húzhatjuk, v. palacsinta tésztába mártva kisüthetjük.
 
Nos, holnap szombat. Mindig ezen a napon járom be a piacot friss alapanyagok után. Remélem, ananászt is találok majd! Nagyon kedvet kaptam hozzá! Szeretettel ajánlom Mindenkinek!
 
Jó éjt!
 
 
Szexi Anyu
 
 

 

 

Szólj hozzá!