Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.10.06. 14:06 Szexi Anyu

Ayurveda a szépségápolásban

Címkék: szépség boldogság gyógynövény kozmetikum gyógyászat bőrápolás szexis ayurveda

Sziasztok!

Korábban már volt szó az ayurvedáról. Most egy kicsit boncolgassuk tovább ezt a témát, főleg a szépségápolás területén!

Napjainkban Sajnos, napjainkban nem élünk valami túl jó helyzetben. Egyre több stressz és negatív befolyás ér bennünket, mely egyre nehezebbé teszi azt, hogy spontán helyesen éljünk. Gyakran hiányzik életünkből annak a lehetősége is, hogy belső hangunk megszólalhasson, pedig ez sok esetben meg tudna védeni bennünket attól, hogy oly gyakran hibát hibára halmozzunk. A legtöbbet azzal tehetünk szépségünkért, hogy egészségesen élünk, úgy, ahogy azt a természet az ember számára előírta! A szépség belülről fakad, ám kívülről is befolyásolható. (Például hajhullás esetén az a kérdés, mi hiányzik szervezetünknrk és mire van szükség ahhoz, hogy a folyamat újra helyreálljon. Ahhoz, hogy a megfelelő kozmetikai rasayanát megkapjuk, meg kell találni a problémára alkalmas növényi keverékeket, a bőr és a haj számára alkalmas tápanyagokat az energiaharmonizáló szerekkel együtt.)

A helyes bőrtípus megtalálása Az ayurvedikus bőrápolás kulcsa a helyes bőrtípus megtalálása. Azt mindenki tudja, hogy a bőr lehet száraz, érzékeny és zsíros, de az ősi indiai egészségrendszer, -az ayurvéda- másképpen osztályozza az ember bőrét, a bőrtakaró és a szervezet általános állapotának, valamint a lelki és fizikai egészség kapcsolatáról beszél. Saját ayurvédikus bőrtípusuknak az ismeretével feltárhatják annak természetes szépségét és ragyogását, lelassíthatják az öregedési folyamatokat, és meggyógyíthatják a problémás területeket belülről. A helyes bőrtípus megtalálásához katt ide>>>

Mi a különbség az ájurvédikus és a nyugati kozmetika között? Nyílván sokakban felvetődik ez a kérdés. A nyugati kozmetikában többnyire olyan termékeket ajánlanak, melyek nem a bőr- és szervműködések kiegyensúlyozását tartják legfontosabbnak. Ez tehát nem igazi ápolás, legjobb esetben helyettesítés, mely gyakran függőséghez vezet. Az áyurvédikus szépségápolás segíti a regenerálódást. Persze a legjobb ájurvéda-kozmetikával sem érhető el több, mint ami genetikailag lehetséges. (Pl.: az öröklött vékony szálú haj sosem lesz vastag és erős, és a bőrön megjelenő öregségi foltokat sem tudja eltüntetni. De meg tudja őrizni és helyre tudja állítani az életkornak megfelelő szép és vitális bőrt.) A szépségápolási termékek elsősorban gyógynövényekből és fűszernövényekből készülnek, méghozzá teljesen más módszerrel, mint a nyugati kozmetikumok. A nyugati termékekben általában egy-egy gyógynövény kivonatát használják, míg az ayurveda a gyógynövények gyökeréből, leveléből, virágából készít főzetet, párlatot, olajat, és ezekből állítja elő a kozmetikumokat. Gyakran használt gyógynövény az erdei kurkuma – hatásában más mint a fűszer kurkuma –, a vörös és fehér szantál, az ashwagandha, a ním, a kardamom, a rózsaszínű lótusz, a vadrózsa, az egyiptomi lótusz vagy kék lótusz és a krisztustövis. Ezek segítenek a bőrproblémák kezelésében, a bőr megfiatalításában, kisimításában, ránctalanításában.

Különleges ájurvéda-tippek
-Igyunk reggelente meleg vizet, amit előtte legalább 5-10 percig főztünk! (A főzési folyamat által minősége jobb lesz, és segíti az agnit, az -emésztőtüzet-.)
-Evés közben keveset igyunk és pláne ne hideget!
-Evés után még kb. fél óráig ne igyunk semmit, különben felhígulnak a táplálék lebontásához fontos emésztőnedvek!
-Ismerjük meg az ájurvéda három szabályzórendszerét!
Az ayurveda 3 szabályzórendszere
Váta
- a test mozgással kapcsolatos tevékenységeinek kormányzója. A váta felel az idegekben fel s alá futó elektromos aktivitásért, így az idegrendszer és az agy legfontosabb tevékenységeiért, az étel emésztőrendszeren keresztüli áramlásáért és a keringésért is.
Pitta - a hővel, az anyagcserével és az energiatermeléssel kapcsolatos testi tevékenységeket irányítja. Az emésztéssel és az anyagcserével kapcsolatos kémiai átalakító folyamatok tartoznak ellenőrzése alá.
Kapha - a test felépítésével és a folyadékegyensúllyal kapcsolatos testi feladatokat irányítja. A test folyadékegyensúlyáért és durva anyagi szerkezetének - zsírok, szövetek és izmok - felépítésért felel. 

Az ayurvedában mindig a test és szellem egységére törekszenek. Ha lelkünk és tudatunk harmóniában van, az a szervezet működésén és külsőnkön is tükröződik!

Összefoglalva elmondható, hogy figyeljünk oda bőrünk típusára, egészségünkre, boldogságunkat tegyük az első helyre, és nemcsak jobban fogjuk érezni magunkat, és csak -úgy mellékesen:)- jobban fogunk kinézni, hanem egyszerűen elkezdünk ragyogni!

Egyenlőre ezzel búcsúznék Mindenkitől!

Szólj hozzá, vagy ha kérdésed van katt ide>>>

Szexi Anyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr381431483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása