Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.10.02. 15:41 Szexi Anyu

Az érzéki masszázsról

Sziasztok!

Vannak praktikák melyekkel feldobhatjuk szexuális életünket. Egyik ilyen praktika az erotikus masszázs. Kísérletekkel igazolt tény, hogy az érintés kedvezően befolyásolja fizikai állapotunkat, hangulatunkat és ez fokozottan igaz az erotikus masszázsra!

A jó masszázs titka a ritmus, a nyomás, a folyamatosság és figyelmes kapcsolattartás.

A masszázst, mint tudományt és gyakorlatot az emberiség már több mint 3000 éve ismeri és gyakorolja. Az erotikus masszázs nem holmi trükk, hanem mint a neve is mutatja masszázs. Erotikussá teszi a partner, a környezet és maga a masszázs technikája mely az egész testre kiterjedő simogatás. Masszázs közben nyugodtan kipróbálhatunk mindenféle érintést és megtanulhatjuk, hogyan adjuk át magunkat az érintés okozta örömnek. A masszázs lehetőséget kínál arra, hogy a másik emberrel gyakran a szavakból vagy az egyéniségből fakadó gátak nélkül kommunikáljunk. A masszázs ellazít és kifejezi a szeretetet.
 
Kezünk és testünk közvetítésével nemcsak testileg, hanem lelkileg, érzelmileg és szellemileg is közelebb kerülhetünk egymáshoz. Akik rendszeresen masszírozzák egymást, olyan feszültségeket tudnak egymásban megszüntetni, amelyek az egyébként harmonikus partneri kapcsolatot megzavarhatnák. Kezünk képes harmóniát teremteni, nemcsak partnerünk jó testi közérzetét biztosíthatja, hanem az emberi kapcsolatot is javíthatja. A testi érintéssel és a masszázs módjával kifejezhetjük, hogy mennyire szeretjük partnerünket.
 
Fontoljunk meg néhány hasznos szabályt:
 
A masszázshoz sok energia kell, ha túl fáradtak vagyunk halasszuk el máskorra!  
A masszázs játék legyen, ne munka vagy kötelesség! Csak akkor fogja partnerünk jól érezni magát, ha teljesen át tudjuk adni magunkat a jó hangulatnak.
Alapozzuk meg hozzá a jó hangulatot!Pl.: lágy zene, gyertyák, egy kád meleg víz illatos olajokkal (pl. jilang-jilang, levendula, narancs…). Relaxáljunk, lazítsunk!
Szerezzünk be növényi v. ásványi olajat! A hivatásos masszőrök kizárólag ásványi olajjal dolgoznak. Ezzel ellentétben a masszázs művészetében jártas számos "szakértő" azt állítja, hogy a "non plus ultra" mindenképpen a növényi eredetű olaj. Ennek egészen egyszerű oka van, mert a bőr könnyebben felszívja és mert igen sok vitamint tartalmaz. Leggyakrabban kókuszolajat, pézsmaolajat, szegfűszegkivonatot, citrom- vagy illatos mandulaolajat használnak.
Tipp: Egy másik megoldás, ha semleges olajat választunk, melyhez közös ízlésünk szerint valamilyen illóanyagot keverünk. Ezen kívül gyakorlatilag bármilyen hintőpor alkalmas. De egy dolgot ne feledjünk el: a kézápolószerek (vagy a babaolaj) egyrészt igen gyorsan felszívódnak, másrészt nem teszik olyan síkossá, bársonyossá a bőrt, mint az olajak.
 Az olajozás technikájával kapcsolatos néhány fontos dolog:
  • Soha ne öntsük az olajat közvetlenül a partner testére!
  • Az olaj mindig szobahőmérsékletű legyen, a masszírozó kéz pedig kellemesen meleg!
  • Mindig csak azt a testrészt vagy testtájékot olajozzák be, amelyet épp masszírozunk!
 
Alakítsunk ki megfelelő környezetet! Itt is megemlíteném a zenét, mely a partner ízlésének megfelelő. Illatos gyertyák, füstölők (persze csak ha szereti), félhomály. A masszázs legyen egyszerre lágy, de határozott, végig egyenletes erősségű. Előfordulhat, hogy bizonyos mozdulatoknál tempót kell váltani, de alapjában véve legyen a ritmus mindig kiegyensúlyozott.
Ismerjük meg az alapmozdulatokat!A masszázs alapját mindössze ötféle mozdulat képezi, melyeket kedvünkre variálhatunk vagy akár ezekre támaszkodva új, egyéni fogásokkal is kísérletezhetünk.
Simítás: tenyérrel, ujjakkal, egyik vagy mindkét hüvelykujjal végzett hosszú, de feszes mozdulat.
Gyúrás: a hús, az izmok gyúrását jelenti, mint amikor kenyértésztát dagasztunk.:)
Dörzsölés: általában kisebb-nagyobb körkörös mozdulatokkal végezzük. Ugyanúgy, mint a simításnál, itt is a tenyerünket, ujjunkat vagy hüvelyujjainkat használjuk.
Ütögető: lényege a "verő" mozdulat, melyet ujjheggyel, csuklóval, ököllel, tenyér élével vagy könyökkel végezhetünk.
Vibráció: legtöbbször ujjheggyel vagy a kéz egyéb részeivel végezzük.
A masszázsról alapvetően elmondható, hogy sokféleképpen végezhető. A tisztán lazító célú masszázs mély megelégedettséget kelthet anélkül, hogy szexuális elvárásokat ébresztene, bizalmas és bensőséges hangulatot teremthet. Máskor viszont a szexuális életet is gazdagíthatja. Egymás érzékiségének kölcsönös kikutatása a testiség és erotika új dimenzióit nyitja meg. Közöljük egymással, mit érzünk kellemesnek, lazító hatásúnak vagy izgatónak. Azt is mondjuk meg őszintén, mi az, ami kellemetlen. Legyünk bátrak és kísérletezzünk! Kápráztassuk el partnerünket masszázstechnikánkkal! Elképzelhető, hogy még mi magunk is meglepődünk, hogy mi mindenre vagyunk képesek!
 
 
Szexi Anyu                                                          

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr571423062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása