Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.07.10. 10:50 Szexi Anyu

Gyümölcsök

Címkék: alma körte meggy cseresznye gyümölcs táplálkozás fogyás banán zsírégetés szexi egészségmegőrzés szexis

Sziasztok!

Először is a egy pár gyümölcs élettani hatásáról szeretnék Nektek 'beszélni'.

Mi mire jó és mit tartalmaz? Ahhoz, hogy újra karcsúak, egészségesek legyünk minél többet fogyasszunk belőlük! Nagyon fontos, hogy ne az étkezések után, hanem éhgyomorra, a délelőtt folyamán tegyük mindezt. Később majd arról is szólok, hogy miért, de most először lássuk őket!

Mindenki ismeri azt a régi mondást, -melyben nagyon sok igazság van-hogy "naponta 1 alma az orvost távol tartja". Miért fogyasszuk? Magas a pektin tartalma, foszfor, almasav tartalma pedig segíti az agyműködést, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Tartalmaz még kalciumot, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, C-, A- és B-vitamint. A sárgadinnye gyógyhatását béta-karotin tartalmának köszönheti, de sikerét növeli, a benne levő nagymennyiségű ásványi anyag. Tartalmaz: kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, magnéziumot, A-, E- vitamint, folsavat. A görögdinnye amelett, hogy kiválóan oltja a szomjat (magas víztartalma miatt) még számos előnnyel büszkélkedhet. Tartalmaz C-, B6-, B1-, A-vitamint, potassziumban és magnéziumban gazdag. Fogyasztása segít elkerülni az érben történő zsírlerakódást. Amellett, hogy a körte pálinkának is kitűnő :), nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Fehérjét, káliumot, vasat, foszfort, pektint, C-vitamint és élelmi rostot tartalmaz. Az idült székrekedés megszüntetésében is segítséget nyújt. Valamivel jobb tápanyagtartalmú mint az alma.
A narancsban 14 féle vitamin található. Éhgyomorra fogyasztva remek tisztító hatású. Alacsony a nátrium tartalma. Tele van antioxidánssal, karotinnal és flavonokkal, erősíti az immunrendszert. Remek kiegészítője a fogyókúrának és a méregtelenítésnek. A málna tartalmaz káliumot, sok C-, E-vitamint és élelmi rostot. Kitűnő vértisztító. Közismert még savlekötő hatásáról. A benne levő sok mag serkenti az emésztést, szabályozza a bélműködést. Cukorral és tejszínhabbal együtt lehetőleg ne fogyasszuk!, mert ezek erjesztő hatást váltanak ki. Itt említeném meg a málnához igen-igen hasonló szedret. Tápanyagtartalmuk szinte teljesen ugyanaz, de szénhirát-, növényi rost- és pektintartalma nagyobb, viszont C-vitamin és gyümölcssavtartalma valamivel kisebb.Található benne sok A-vitamin, C-vitamin, folsav, némi B1-, B6-vitamin. Alkalmazható hasmenés ellen, izzasztónak, vércukor-szint csökkentőnek is. Sokunk agy kedvence a banán. Nem egy fogyókúrás gyümölcs (2x annyi kalória van benne mint pl. egy almában), de úgy gondolom, hogy mindenképp megérdemel pár szót. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, kalciumot. Kedvező a nyomelem összetétele; molibdén, cink, szelén tartalma miatt. Vitamintartalma miatt nem túl híres, de azért fellelhető benne némi A-, B-, C- és E-vitamin. Továbbá segít az elalvásban és nem mellesleg vágyfokozó!! ;) Egy időben érdemes beszélnünk az őszi- és sárgabarackról. Az őszibarackban megtalálható kálium, boron (emeli a hormonszintet a vérben), sok benne a C- és A-vitamin, gyógyító hatása az egész testre kiterjed. Megakadályozza a székrekedést. A sárgabarackban szintén magas a C-vitamin tartalom, emelett kiváló karotin-forrás. Szintén sok benne a rost. Kisebb mennyiségben tartalmaz likopint mint flavoinodokat. Mindkét vegyület antioxidáns hatású, közömbösítik a szervezetben felszabaduló káros szabadgyököket. Essen néhány szó az ún. bogyós gyümölcsökről is. Lássuk hát a meggyet és a cseresznyét. Kicsiny hazánkban ezek igazán közkedvelt gyümölcsök, bár szezonjuk nem túl hosszú. :(Bár én annyira szeretem a meggyet, hogy télen sokszor elcsábulok a boltokban kapható fagyasztott meggynek. Mikor kismama voltam, sokszor hódoltam ennek az élvezetnek. :) A meggy gazdag vitaminokkban, A-, B1-, B2-, C-vitaminban és remek ásványi anyag forrás, található benne: kálium, kálcium, magnézium. Ezek együttes hatásával válik igazi vértisztítóvá. Azoknak ajánlják, akiknek nincs teljesen rendben az emésztése. És persze igazán finom meggyes pitét is készíthetünk belőle... ;) Nézzük a cserkót, melyet több helyen jellemeznek úgy, hogy az "Istenek eledele". Nem tévednek azok, akik így nevezik ezt az ellenállhatatlan gyümölcsöt. Sok élelmi rost és kevés kalória van benne. Sok benne a vas, kálium, magnézium, kobalt, nátrium. Főként gyermeknek ajánlják, mert rendkívül jól hat a fog- és csontképződésre. 

Leckénknek ezennel vége. Még sokféle gyümölcsről lehetne beszélni... és később meg is teszem, ígérem! Remélem, mindenki talált benne pár hasznos dolgot! Jó egészséget!

Szólj hozzá, vagy ha kérdésed van katt ide>>>

Szexi Anyu

 


 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr981238001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása