Sziasztok!
Ismét beszélgessünk egy kicsit a táplálkozásról. Úgy látom, hogy manapság az emberek egyre inkább odafigyelnek arra, hogy mit esznek-isznak, mivel töltik meg bendőjüket. :) Egyre inkább elterjed a tudatos táplálkozás és ezzel párhuzamosan a tudatos vásárlás! Ez remek! Sok cikket és műsort lehet olvasni és látni ezzel kapcsolatban a médiában. Lehet, hogy már kissé elcsépelt, de akkor is úgy gondolom, hogy az én blogomon is essen szó a rákellenes étrendről, mert jómagam nagyon fontosnak találom! Örülnék neki, ha minél többen elolvasnátok!
Rákellenes étrend
Eme étrend elsősorban zöldségekből, gabonafélékből, kiegészítőként pedig olívaolajból, biovajból, fokhagymából és fűszernövényekből áll. Hús és tojás is fogyasztható, de csak mértékkel!
Zöld tea Hatásos antioxidáns és méregtelenítő. Hatóanyaga a katekin.
Kurkuma, curry A ma ismert leghatásosoabb gyulladásgátló, erősíti a kemoterápia hatását, csökkenti a daganatok növekedését.
Gyömbér Erős gyulladásgátló és antioxidáns, fellép a rákos sejtek ellen is..
Káposztafélék Fejes és vöröskáposzta, kelbimbó, brokkoli, kínai kel, karfiol, karalábé. Mindegyikük szulforant tartalmaz, mely hatásosan fékezi meg a rákos sejteket, még mielőtt azok kialakulnának.
Hagymafélék A foghagyma az egyik legősibb gyógynövény (i.e 3000-ből származó sumér kőtáblákon már találtak fokhagymás receptet). Nagyon hatásos rákmegelőző élelmiszer, de hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez is.
Karotinokban gazdag zöldségek, gyümölcsök Sárgarépa, sütőtök, paradicsom, sárgabarack, cékla és valamennyi élénk színű zöldség vagy gyümölcs. A-vitamint és likopént is tartalmaznak. Serkentik az immunrendszer működését.
Szója Izoflavonjai megakadályozzák, hogy a nemi hormonok sekentsék a rákos sejtek fejlődését. (a sok szóját fogyasztó ázsiai nők körében ritkább a mellrák) A hagyomás tejtermékek mellett érdemes szójatejet is fogyasztani.
Omega-3 zsírsavak Bizonyított, hogy aki legalább kétszer eszik hetente halat, bizonyos ráktípusokban ritkábban betegszik meg. A szardella, a makréla, a lazac és a lenmagolaj a leggazdagabb tárháza e zsírsavaknak.
Probiotikumok A belekben élő barátságos baktériumok segítik az emésztést, és fokozzák az imunitást. Ezek a baktériumok bizonyítottan gátolják a vastagbélrák kialakulását. Joghurtban, kefírben, savanyú káposztában bőven megtalálhatóak.
Remélem, tudtam némi újdonsággal szolgálni! Ezzel kívánok ma Mindenkinek jó egészséget!
Szólj hozzá, vagy ha kérdésed van katt ide, szívesen segítek>>>
Szexi Anyu
Utolsó kommentek