Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.09.28. 16:19 Szexi Anyu

A gyümölcsfogyasztásról

Címkék: gyümölcs egészség fogyókúra diéta testkontroll

Sziasztok!

Azért is gondoltam, hogy írok ebben a témában mert manapság nagyon sok ember nincs tisztában azzal, hogy mi a helyes gyümölcsfogyasztás elve. Nem úgy értem, hogy képtelenek vagyunk megfogni és a szánkhoz emelni :), hanem nem tudjuk mikor és hogyan kell gyümölcsöt enni. Ez itt a lényeg, kérem szépen!
 
 
A megfelelő gyümölcs-fogyasztás elve
A legtöbb ember szereti a gyümölcsöt, ez tény. Szervezetünk ösztönösen kívánja azt ami számára a legmegfelelőbb. Bár bennem ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor az édességgel is ez a helyzet?! ;) Hisz’ azt is minden nap kívánom.:) De nem, nem összekeverendő ez a két dolog, hiszen kétségtelen tény, hogy a gyümölcs minden ehető dolog közül a leghasznosabb, leginkább energiát adó, életerőt nyújtó táplálék, HA (és itt következik a lényeg, kérem alássan!) MEGFELELŐEN FOGYASZTJÁK! A szervezet számára elengedhetetlen a testben keletkezett méreganyagok folyamatos kitakarítása. E tisztogatás leghatásosabb módja a magas víztartalmú ételek fogyasztása. És melyik az az ételféleség melynek a legmagasabb a víztartalma?! Hát persze, hogy a gyümölcsé! Valamennyi gyümölcs 80-90 %-a tisztító, életet adó víz! Ráadásul az emberi szervezet létezéséhez szükséges összes vitamin, ásvány, szénhidrát, aminosav és zsírsav megtalálható bennük! Azt tudtátok például, hogy a gyümölcs alig 20-30 percig tartózkodik a gyomorban? A belekben bontódnak le és ott adják át testünknek az életet adó energiát. Mivel nem tartózkodik a gyomorban sokáig, ezért nagyon fontos, hogy soha ne együnk gyümölcsöt valami mással együtt, ill. közvetlenül valami más után! Nagyon fontos, hogy a gyümölcsöt éhgyomorra fogyasszuk!
 
Lássunk egy egyszerű példát. Mondjuk, megettünk egy szendvicset, majd arra valamilyen gyümölcsöt, mondjunk egy dinnyét. Lássuk, mi történik! A dinnye kész áthatolni a gyomron a belek irányába, de ebben akadályozva van. Így belsőnkben valamennyi étel romlani kezd. Tudom, nem túl gusztusos amiről írok, de gondoljunk csak bele! Tehát abban a pillanatban ahogy a dinnye megérkezik a gyomorba és találkozik a szendvicsünkkel az egész ételmassza erjedésnek indul, besavanyodik. Az egész mindenség savassá válik és mi mit csinálunk? Mi a legegyszerűbb? Gyorsan futunk valami gyógyszer után, mert ég a gyomrunk. Bizony, bizony. Gondolom sokan tapasztaltátok már ezt a jelenséget magatokon. Mi az oka? Hát nem más, mint hogy nem jól fogyasztottuk el a dinnyénket!
 
A gyümölcs tehát csordultig tele van töltve az élet létfontosságú anyagaival. Helyesen élve vele azonnal testünk hasznára válik. Semmi más étel sem mérhető hozzá tisztító, súlycsökkentő és energia-megtakarító hatásában. Amíg üres a gyomrunk, ehető mindaz a gyümölcs amire vágyunk. Lássuk, hogy mennyi időnek kell eltelnie, ha már ettünk valamit és újra gyümölcsre fáj a fogunk. :)
 
 

Étel
kivárandó időtartam
saláta v. nyers zöldség
2 óra
megfelelően összeállított étel hús nélkül
3 óra
megfelelően összeállított étel hússal
4 óra
bármilyen, nem megfelelően összeállított étel
8 óra

 
Mit jelent a megfelelően és a nem megfelelően összeállított étel?
Megfelelően összeállított étkezésnek számít pl.: fehérje-zöldséggel. (egy kiadós saláta, csirkemellel)
Nem megfelelő pl.: fehérje-keményítő. (hús-sült krumpli)
 
Délig csak gyümölcs
Eleinte nehéz volt megszokni, de pár nap alatt megértettem hogy miért is fontos. Elképedtem, hogy mennyire jó hatással volt szervezetemre! Miután rákaptam az ’ízére’ csodálkoztam, hogy miért is ettem eddig nehéz reggelit, hiszen a könnyű reggeli könnyű napot hoz, a nehéz reggeli nehéz napot. Nem hiszek többé a ’reggelizz úgy mint egy király’-elvben! Napom így sokkal energikusabb, nem tölti el gyomromat nehéz táplálék. 
 
Gyümölcsnap
A fenti 'délig csak gyümölcs-elv'-en felbátorodva határoztam el, hogy véghez viszek heti 1 gyümölcsnapot. De miért is jó gyümölcsnapot tartani?
  • Nem tartalmaz zsírokat.  
  • Nem okoz éhségérzetet.
  • Tartalmazza a megfelelő rostanyagokat, a beleket munkára készteti.
  • Tartalmazza a megfelelő folyadékmennyiséget.
  • Tartalmazza a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat.
 
A kételkedőknek
Biztos sokan vannak, akik kétkedve fogadják a fenti sorokat. Nekik csak annyit javasolnék, hogy próbálják ki! Mit veszíthetnek?! Egészségünk megér egy próbát, nem igaz?!
 
Szexi Anyu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr81413114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása