Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.11.21. 13:27 Szexi Anyu

Tippek a szép téli bőrért-arcápolás mindenkinek!

Sziasztok!

Egy hosszabb hallgatás után újra itt vagyok! Technikai okok miatt nem tudtam a blogomra belépni.:( Remélem, mostmár minden rendben lesz!!! 

A következő írást maga a tél ihlette, ha lehet így fogalmazni... :) hiszen, lassan beköszönt a hideg téli idő, s ilyenkor bőrünk is másféle ápolást igényel, mint nyáron. Többet tartózkodunk a száraz levegőjű lakásban és kevesebbet kint a szabadban. Lássunk egy pár ötletet, hogyan őrizzük, ápoljuk, védjük bőrünket! Ajánlom hát szíves figyelmetekbe!

Igyunk legalább napi 2 liter folyadékot! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a folyadékfogyasztás, azonban az sem mindegy, hogy mit iszunk ilyenkor. Továbbra is kerüljük a cukrozott italokat! (egyébként ez az alakunknak sem tesz jót) Fogyasszunk gyógyteákat, ásványvizet. Szerintem ilyenkor különös hangulata van a teázásnak. Kint hideg van, esik a hó, mi pedig a meleg szobában egy forró teát szürcsölgetünk. Hmmm...
 
Arcunkat naponta kétszer mossuk meg langyos v. hideg vízzel, tisztítsuk arctejjel, arcvízzel. (lehetőleg lúgmentes anyagokat használjunk) Az alaposabb tisztítást lehetőleg este végezzük. Télen általában erősebb a szmog, ezért mindenképp figyeljünk oda jobban az arctisztításra. Reggelente, ha fáradtak vagyunk arcunkat hideg vízzel mossuk le, amely nemcsak tisztít de üdít is.
 
Télen érzékenyebb a bőrünk, ezért nem szükséges hetente arcradírozást végezni, elég héthetente. Használhatunk mélytisztító maszkot is, mely által a pórusok megszabadulnak a felesleges faggyútól. A maszk után használjunk a bőrünknek megfelelő hidratáló krémet.
 
A száraz levegőjű lakás ellen párásítóval tudunk védekezni. Mindenképp szerezzünk be egyet! A páradús levegő nemcsak a bőrünknek tesz jót, hanem a nyálkahártyánknak is. Ami ha kiszárad fogékonyabbak vagyunk a betegségekre.
 
Viseljünk kesztyűt a hidegben, szerezzünk be egy divatos darabot!
 
Az érdes, repedezett felületeket dörzsöljük be egy felnyitott E-vitamin kapszulával. A bőrsérülésekre kent E-vitaminos krém v. olaj sokak tapasztalata szerint segíti a sebgyógyulást. Maga az E-vitamin jelentős bőrmegújító és bőrszépítő képességekkel rendelkezik.
 
Szervezetünknek sok Omega-3 zsírsavra van szüksége, nincs ez másképp télen sem. Lehetőleg hetente kétszer fogyasszunk lazacot, tőkehalat, tonhalat, szardíniát v. egyéb tengeri halat. Ezek a gyógyító hatású olajok sejtszinten hatnak, megőrzik a bőr bársonyosságát, rugalmasságát.
 
Csak mértékkel fogyasszunk alkoholt! És hogy miért? Mert az alkohol vitaminokat vesz el a szervezetből, így gyorsítja az öregedést.
 
Fogyasszunk lecitint, ami segít megőrizni a sejtek rugalmasságát. Olyanok mint pl. a máj, a tojás, a földimogyoró, a búzacsíra remek forrásai a lecitinnek!
 
Ügyeljünk a kellő D-vitamin szükségletre! Táplálékunkból kevés D-vitamin származik, napfény hatására képződik. Ezért különösen fontos a téli időben is sok időt tölteni a szabadban. Egy fél-egy órás séta mindenkinek jót tesz! Azonban a fehér hó erősen visszaveri a fényt, ezért ha 30 percnél többet tartózkodunk kint, érdemes napvédő krémet és napszemüveget használni!
 
Na, ennyi voltam mára! Mindenkinek szép napot!
 
 
Szexi Anyu
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr641541648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása