Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.10.21. 21:38 Szexi Anyu

Sminktrendek' 09 ősz-tél

Címkék: divat trend smink divatos szexis

Halihó Mindenkinek!

Olvashattatok már itt a blogomon, hogy hogyan alakul az idei őszi-téli trend. Azt is kifejtettem, hogy ha igazán divatos fehérneműt szeretnénk hordani, akkor milyen is legyen az. Azonban, a trend nem csak a ruhák terén változik! Most nézzük meg, hogy melyek ígérkeznek a legdivatosabb sminkelési technikáknak az idei szezonban. Lássuk hát!

A természetesség bája Az elmúlt néhány szezonban az alig látszódó teljesen natúr sminkek egyre közkedveltebbek lettek. (Az alig látszódó ebben az esetben nem azt jelenti, hogy néhány ecsetvonásnyi a pirosítóval és egy szemspirállal el van intézve minden.) A natúr sminknél a legfontosabb a tökéletes alapozás, ugyanis ebben az esetben nincs feltűnő száj vagy hangsúlyos szem, a smink leglátványosabb része maga a makulátlan arcbőr, nincs helye egyetlen foltnak, karikának vagy pattanásnak, az ugyanis tönkretenné az összképet. Az ilyen smink mellé nem passzolnak a nagyon megcsinált, mérnöki pontossággal belőtt frizurák, a kulcsszó a természetesség. A kifutókat is ellepték a természetes anyagok, a magazinok címlapjain smink nélküli modellek mosolyognak. Lassan arra lesz igényünk, hogy abszolút ne sminkeljük magunkat? Állítólag a tengerentúlon már kezdik az emberek belátni, hogy nem a ráncos homlok, hanem a hatvanévesen is sima homlok tesz bizarrá egy arcot. Előtérbe kerül a természetes, klasszikus szépség.

Füstös szemek Ha épp egy buliba készülünk, vagy csak egyszerűn egy erősebb sminkre vágyunk (én személy szerint szeretem a natúr sminket, de az erőset is, hangulatfüggő) válasszuk a füstös vagy satírozott szemet. A sminktrendek között már évek óta tartja magát és szinte kötelező.

 Tipp: A satírozáshoz egyébként nem kell más, mint egy jó minőségű szemceruza, lehetőleg puha, amit könnyen el lehet "maszatolni", egy jól tapadó tartós szemhéjpúder és egy satírozáshoz alkalmas applikátor. A technika egyébként egyáltalán nem bonyolult, és csak gyakorlás kérdése az egész, azt viszont jó figyelembe venni, hogy az első satírozott smink általában nem szokott tökéletesre sikerülni. Az idei szezonban az a legjobb, ha a hangsúlyos szemsmink mellé szinte láthatatlan száj párosul, olyan lesz az összehatás, mintha csak szemünk lenne és szánk nem. Ezt azonban csak olyanok vállalják be nyugodt szívvel, akiknek nincs még ránc a szájuk körül és az ajkaik kellően vastagok.

Alapvetően az a szabály, hogy a hétköznapi sminkben vagy a szem vagy a száj a hangsúlyos, azonban a mostani trendek ennél jóval megengedőbbek, ugyanis nem hiba, ha szájra és szemre is valamilyen erőteljes árnyalat kerül. Egy új irányvonal is jelentkezik, mely a papírfehér alapozás. Nekem személy szerint nem tetszik, de a nagy sminkmesterek szerint ez lesz az idei szezon nagy kedvence.

80-as évek Várható volt, hogy a nyolcvanas évek nemcsak a szabásvonalakban, hanem a sminkekben is visszatérnek. Hiába van vége a nyárnak, az élénk színek és a hangsúlyos, vidám szemsminkek még mindig megmaradnak, így aztán nem is fontos új szemhéjfestékekbe beruházni, a nyári maradékot még nyugodt szívvel fel lehet kenni télen is. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a nyolcvanas éveket idéző smink mellé hasonló stílusú ruha passzol, elég nagy hiba lenne türkiz szem mellé fekete kiskosztümöt húzni.

Vörös száj A pirosra festett ajkak sem számítanak újdonságnak, sőt valamilyen formában minden szezonban kikönyökölnek maguknak egy előkelő helyet a sminktrendek között. Az, hogy az adott évszakban a piros melyik árnyalata számít menőnek mindig változik, a rózsaszínes piros és a narancsos piros után most ismét a vérvörös élénk vagy cinóber pirosaké a főszerep.

 

Tipp: Az idei szezonban a vörös rúzsra nem tennénk külön szájfényt, hanem matton hagynánk a szájat. A piros rúzsnál arra kell figyelni, hogy mindig kontúrozzunk előtte, hogy a rúzs lehetőség szerint ne másszon le, ebben az esetben nem érdemes olcsó márkátlan darabokkal próbálkozni, mert tapasztalatból állítjuk, hogy azok a fogunkon kívül semmihez sem ragaszkodnak. A vérvörös ajkak öltöztetnek, ebből következően, ha valaki nem tudja viselni, az inkább ne próbálkozzon vele, hanem maradjon a szájfénynél.

Pillák A dús és hosszú szempillák sem mennek ki a divatból sosem, azonban a vadonatúj hosszabbító és dúsító technikáknak köszönhetően már nem kell megállás nélkül festegetni, havonta egyszer elég rehabilitálni az épített szempillákat, amelyek garantáltan bírni fogják a kiképzést. Az ilyen épített pillák pedig olyan látványosak, hogy egy kevés pirosítón kívül más smink sok esetben nem is kell.

Ezzel búcsúzom, remélem tudtam 1-2 hasznos tanáccsal szolgálni! ;)

Ha kérdésed van katt ide, szívesen segítek>>> 

Szexi Anyuci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr401466466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása