Utolsó kommentek

  • Szexi Anyu: @liza79: Szia Liza! Az a helyzet, hogy én is kávéfogyasztó vagyok, megértem a problémádat. Nem tudnék meglenni nélküle... :-) Napi egy CSÉSZE elfogy... (2011.01.26. 16:21) Miért is?
  • liza79: Sziasztok! Most szeretném elkezdeni ezt a diétát, viszont kávézom és ez tilos, ráadásul másfél deci tejjel szoktam inni. Mi a tapasztalat, mikor a ... (2011.01.26. 16:04) Miért is?
  • Szexi Anyu: @MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akár így is értelmezhető a bejegyzés... :) (2009.12.07. 20:23) Szex minden helyiségben
  • MindenÉrdekesCsakKérdezniKell: Akkor ez a loveroute? :) előszoba > konyha > nappali > hálószoba (2009.12.07. 20:00) Szex minden helyiségben
  • Szexi Anyu: @ardeacinerea: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a cikk! További szép napot! (2009.09.23. 14:27) A mindentudó ginseng
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánlott oldalak

www.tantra.lap.hu www.szexualterapia.eu www.furedi.hu www.erotika.lap.hu

"A szex az ember legéltetőbb energiája, és nem magát a célt kellene jelentenie. A szex vezethetne minket saját lelkünk felé."-OSHO

2009.11.27. 22:02 Szexi Anyu

Miért is szeretem az ananászt?

Címkék: gyümölcs egészség ananász

Sziasztok!

Ha már a korábbi bejegyzés a szépségápolásról szólt, akkor egy kicsit maradjunk még ennél a témánál. :) (Bár ebben a cikkben nemcsak a szépség, hanem az egészség is előtérbe kerül.) Egyik nagy kedvencemről szeretnék most Nektek beszélni, ami nem más mint az ananász. Lássunk egy pár okot, h. miért is kedvelem annyira.
 

Miért is szeretjük az ananászt?

Büntetlen élvezet! A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan kevés energiát tartalmaz, ezért nassolásra a nap bármely szakaszában fogyaszthatom. (na nem a cukrozott fajtát!) Emellett rendkívül fontos szerepe van a kiegyensúlyozott étrendben.
 
Csökkenti az éhségérzetet! Az ananászban lévő élelmi rostok az emberi szervezet számára nem emészthető összetevők. Képesek vizet megkötni, megduzzasztani, így érhető el a jóllakottság érzése.
 
Ha rugalmas bőrt szeretnénk! A bőr rugalmasságát adó, és az inak és csontok kialakulásában szerepet játszó kollagén képzéséhez nélkülözhetetlen C-vitamin tartalma magas. (20 dkg ananász fedezi a napi C-vitamin szükséglet felét) És azt már csak mellékesen jegyzem meg, h. a C-vitamin kiváló antioxidáns vegyület. (hozzájárul a káros szabadgyökök semlegesítéséhez, késlelteti az öregedést)
 
Hogy jó legyen a memóriánk! A gyümölcsben lévő B1-vitamin a gerincvelő és az agy közötti idegi jelátvitelért felelős. Bomlását megakadályozzák az ananászban lévő egyéb összetevők, a C-vitamin és a citromsav.
 
A jobb látásért! Az ananász béta-karotin összetevőjénél fogva a szervezet csak a szükségletének megfelelő mennyiségű A-vitamint állítja elő. Érdekes, h. kevés étolaj jelenlétében a béta-karotin jobban felszívódik.
Tipp: fogyasszuk húsokkal v. zöldséggel kombinálva, salátának elkészítve, fűszeres olajos páclével.
 
Az egészséges szívműködésért! Az ananász remek káliumforrás, mely szerepet játszik az idegek és izmok –így a szív izmainak és ingerületképzésének- zavartalan működésében.
 
A jó szénhidrátokért! Kicsit furán hangzik, nem igaz? Pedig vannak jó szénhidrátok is, olyanok, melyek energiát adnak szervezetünknek. Ezek a szőlő- (glukóz), gyümölcs- (fruktóz) és répacukor (szacharóz) tartalmak a mi kis kedves gyümölcsünknek.
Tipp: sportolás v. kimerítő fizikai munka után hamar pótolja az elhasznált energiát.
 
A további hasznos összetevőkért! Az ananász törzsében található bromelin enzim fehérjebontó tulajdonságú, melyet a gyógyszeripar is használ gyulladáscsökkentő hatása végett. Továbbá segíti a zúzódások, rándulások gyorsabb gyógyulását.
Tipp: a fent említett enzim csak a nyers ananászban fordul elő. Aszalás, konzerválás, főzés hatására megsemmisül!
 
A változatos felhasználhatóságáért! Bár kétségtelen, h. nyersen a legjobb, de készíthetünk belőle konzervet, lekvárt, aszalt v. kandírozott gyümölcsöt. Segíti a húsok puhulását. Sertéssel, báránnyal, szárnyassal, hallal remekül kombinálható. Gyümölcssaláták, gyümölcslevelek, alkoholos italok, jégkrémek finom alapanyaga lehet, de akár nyársra is húzhatjuk, v. palacsinta tésztába mártva kisüthetjük.
 
Nos, holnap szombat. Mindig ezen a napon járom be a piacot friss alapanyagok után. Remélem, ananászt is találok majd! Nagyon kedvet kaptam hozzá! Szeretettel ajánlom Mindenkinek!
 
Jó éjt!
 
 
Szexi Anyu
 
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexianyuci.blog.hu/api/trackback/id/tr1001557467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása